Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Karácsonyi ételek képes leírás: Karácsonyi - Vegetáriánus [2. oldal]
részletek »

Karácsonyi ételek: Karácsonyi - Vegetáriánus [2. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: karacsony.tlap.hu » Karácsonyi ételek
Keresés
Találatok száma - 25 db
Karácsonyi süteményreceptek

Karácsonyi süteményreceptek

Adventi naptár Hozzávalók: a töltelékhez: 35 dkg cukor, 30 dkg dióbél, 1 dl habtejszín, a tésztához: 16 dkg RAMA margarin, 35 dkg liszt, 15 dkg cukor, 1 csipet só, 1 db tojás Elkészítés: A töltelék elkészítéséhez a cukrot serpenyőben, lassú tűzön megolvasztjuk és halványsárgára pirítjuk. A dióbelet durvára vágjuk, belekeverjük a folyékony cukorba, majd a tűzről levéve hozzáöntjük a tejszínt és 1 evőkanál vizet. Jól elkeverjük, majd hűvös helyre tesszük. A lisztből, margarinból, cukorból, sóból és a tojásból sima tésztát gyúrunk. Kézzel cipót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk és hideg helyen 30 percig pihentetjük. A tésztát három részre osztjuk. Egy adagot kerekre nyújtunk és kibélelünk vele egy tortaformát. A második adagot kinyújtva kibéleljük a tortaforma oldalát. A diós-tejszínes masszát a tészta alapjára kenjük. A maradék tésztát is kerekre nyújtjuk és a töltelék tetejére helyezzük. A széleket jól nyomjuk egymáshoz. Előmelegített sütőben, 200 °C-on, 45 percig sütjük. Ha megsült, a torta oldalát késsel azonnal elválasztjuk a forma oldalától, nehogy a kifolyt töltelék rászáradjon. A formában hagyjuk kihűlni. További Karácsonyi sütemények: Karácsonyi linzer, Almás-diós beigli, Karácsonyi mákos kuglóf, Beigli, Karácsonyi muffin, Karácsonyi stollen, Kókuszos hókifli, Beiglikészítés, Mákos beigli mandulával, Beiglitöltelékek (különleges), Mákos csillag, stb...

Ki mit eszik karácsonykor?

Ki mit eszik karácsonykor?

Szenteste véget ért a böjt, az ünnepek alatt mindenki "fogékony" a finomságokra... A karácsony a keresztények szent ünnepe. A szokásokban és hiedelmekben az évkezdethez, a téli napfordulóhoz és Jézus születéséhez fűződő hagyományok egyaránt megtalálhatók. Az ünnepekben a keresztény étkezési kultúra számos eleme fellelhető. A karácsonyt megelőző időszak az advent, a készülődés ideje, amit általában a böjtösebb, szegényesebb ételek jellemeznek. Ez a böjt szenteste ér véget. A karácsonyi ünnepkörhöz hozzátartoznak a bőséges lakomák is, amelyek elemeiben fellelhetők a régi nemzeti hagyományok csakúgy, mint a nemzetek szokásainak keveredése, illetve a hagyományos mellett a modern - korszerű konyhatechnológia is. Az ünnepek alatt mindenki próbálja a legfinomabb menükkel elkápráztatni szeretteit, barátait, hiszen az étkezés a családi, valamint a társadalmi élet egyik szerves alkotója. Nemzeti hagyományok A karácsonyi menüben a legtöbb országban a nemzetre jellemző ünnepi ételek kerülnek az asztalra. Természetesen minden nemzetnek megvannak a maga különleges, hagyományos karácsonyi ételei, de ezek egy része ma már keveredik, illetve egyes ételfélék (pl. desszertek) esetében nagyon sok hasonlóság található, legalábbis ami az alapanyagokat illeti. A Magyarországra ma jellemző étkezési kultúra számos hatás eredménye. A karácsonyi vacsorában ötvöződik a böjtös étrend a sokfogásos...

Konyhaweb

Konyhaweb

Cikkek, ötletek, reklámok, hirdetések és minden egyéb, ami a konyhával kapcsolatos. Feladata, hogy segítse az eligazodást a konyhák világában, hogy kapcsolatot teremtsen a gyártó és forgalmazó cégek, a közvetítő szerepét ellátó tervezők, és a vásárlók között.

Kulináris világ - Karácsonyi receptek

Kulináris világ - Karácsonyi receptek

recept, receptek, étel, ital, ételek, italok, leves, levesek, főzelék, főzelékek, előétel, előételek, sült, sültek, hús, húsok, főétel, főételek, készétel, készételek, desszertek, desszert, sütés, főzés, grillezés, süt, főz, párol, fűszer, fűszerek, fűszermester, borkínáló, sanoma, saláta, saláták, egytálétel, egytálételek, tészta, tészták, tésztafélék, lekvár, lekvárok, befőtt, szendvics, vadétel, vadételek, fortély, torta, torták, sütemény, sütemények

Mézeskalács - Rama Sütigyár

Mézeskalács - Rama Sütigyár

Mézeskalács nélkül nincs karácsony. Ha szeretnéd meglepni a családod finom mézeskaláccsal, de nincs recepted, akkor látogass el oldalunkra, a sutigyar.hu-ra, ahol számos mézeskalács recept közül választhatod ki a számodra legmegfelelőbbet. Vannak könnyebben és nehezebben elkészíthető receptek, így a kezdők és a haladók is megtalálják a kihívásokat. Van egy jó mézeskalács recepted, amit megosztanál másokkal? Regisztrálj oldalunkra!

Szaloncukor

Szaloncukor

CsokiBoltunkban minőségi csokoládét vásárolhat utánajárás és sorban állás nélkül. Termékpalettánkban megtalálhatóak a legfinomabb csokoládék és szaloncukrok is. A karácsony ugye nem múlhat el a klasszikus szaloncukor nélkül, ezért összeállítottunk egy válogatást a legízletesebb és legkülönlegesebb szaloncukrok közül és ha ez nem lenne elég kínálatunkban még talál egyéb csokoládéból készült töltött és töltetlen függelékeket, amivel még édesebbé teheti az ünnepeket.

Tárkonyos halleves - karácsonyi recept

Tárkonyos halleves - karácsonyi recept

Tárkonyos halleves - karácsonyi recept - Hozzávalók 600 g pontyfilé, 80 g vöröshagyma, 200 g sárgarépa, 200 g petrezselyemgyökér, 100 g zeller, 20 g liszt, 50 g vaj vagy margarin, 2 dl tejföl, 150 g zöldborsó, só, őrölt bors, tárkony, tárkonyecet

Vegetáriánus Karácsonyi receptek

Vegetáriánus Karácsonyi receptek

Vegetáriánus Karácsonyi receptek Karácsonyi kalácskoszorú Hozzávalók: 20 dkg finomliszt, 15 dkg rétesliszt, 8 dkg cukor (helyette használhatunk mézet), 8 dkg margarin, 2,6 dl langyos tej, 2 dkg élesztő, 6 dkg mazsola, őrölt fahéj, reszelt (bio) narancshéj fél kiskanál só, 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A liszteket a maradék tejjel, cukorral, a felfuttatott élesztővel, csipet sóval, őrölt fahéjjal és reszelt narancshéjjal ízesítve jól összedolgozzuk. Az olvasztott vajjal hólyagosra bedagasztjuk, miközben belegyúrjuk a mazsolát is. Konyharuhával letakarva langyos helyen megkelesztjük, majd három egyenlő részre osztjuk. Enyhén lisztezett deszkán egyenként vékony rudakká sodorjuk-nyújtjuk ezeket a cipókat, majd hármas copffonással koszorú alakúra befonjuk. Enyhén kivajazott, lisztezett tepsire tesszük, és tejjel vagy tejszínnel bekenjük. Langyos helyen kb. 35 percig kelesztjük, majd ismét megkenjük. 200 fokos előmelegített sütőben 35 percig sütjük. A sütőből kivéve vizes ecsettel lekenjük, hogy szép fénye legyen. (Csörgő Anikó: Adventtől Karácsonyig)

Tuti menü