Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Karácsonyi ételek képes leírás - Karácsony.tlap.hu
részletek »

Karácsonyi ételek - Karácsony.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: karacsony.tlap.hu » Karácsonyi ételek
Keresés
Találatok száma - 25 db
 Karácsonyi receptek, finomságok

Karácsonyi receptek, finomságok

Karácsonyi finomságok: receptek az oldalon, pulyka, sertés, marha húsokból, sütemények receptjei, tippek a karácsonyi menü összeállításához ... Továbbá - Kedves és valóban személyes ajándék karácsonyra az egyedi fényképpel vagy szöveggel ellátott, fotó-gravírozott vagy hímzett meglepetés, amely képes megörökíteni és felidézni életünk legcsodálatosabb pillanatait az egyedi ajándéktárgyakon. Az így elkészített egyedi ajándékok nemcsak e szent ünnepen, hanem mindig képesek boldog és örömteli perceket szerezni a megajándékozottnak és az ajándékozónak egyaránt. Látogass el oldalunkra, nézz körül és csemegéz a tippek, lehetőségek között!

101 karácsonyi főétel

101 karácsonyi főétel

101 karácsonyi főétel: Ne a szakácskönyveket bújd! Megosztjuk veled a legfinomabb ünnepi eledelek receptjeit. Almával töltött kacsasült Angolna zölden Aragóniai töltött paprika Aranymakréla katalán módra Vörösmárna sűrű zöldséglevesben Halászlé Barackos sült oldalas Báránycomb dióval Bélszín berni mártással Borjúszelet sherryben Borjúvese sherryben Boros halragu Burgundi marhasült Csirke burgundi mártásban Citromos bárány Citromos borjúszelet Citromos pulykaszeletek Citromos sertéssült Csirke édes borban

A legfinomabb karácsonyi ételek - libaleves

A legfinomabb karácsonyi ételek - libaleves

Libaleves - hozzávalók: fél liba 20 dkg sárgarépa 20 dkg gyökér 10 dkg gomba 5 dkg karalábé 5 dkg zeller 5 dkg kelkáposzta 1 db zöldpaprika 1 db paradicsom 1 kis fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 1 csomó zöldpetrezselyem só szemes borssáfrány Darabold fel a megtisztított libát, majd tisztítsd meg a zöldségeket is. A sárgarépát, gyökeret és a karalábét vágd metéltre. Tedd fel a húst főni, és ízlés szerint adj hozzá vöröshagymát, fokhagymát, sót, borsot és sáfrányt. Ha a hús félig megpuhult, rakd hozzá a többi zöldségfélét. Lassú tűzön főzd készre. Körülbelül három órát vesz igénybe. Ha a leves elkészült, hagyd pihenni negyed órát, és csak azután szűrd le! Finommetélttel vagy csigatésztával kínáld!

Desszert.eu Karácsonyi receptek

Desszert.eu Karácsonyi receptek

Az oldalon karácsonyi sütemény receptek közül válogathat, mint például: Kókuszgolyó Ez egy igazán kiváló recept! Szinte 5 perc alatt készen van, és garantáltan széthordják a gyerekek maximum 3 perc alatt! Próbálja ki Ön is! Mákvirág kalács Ez a mákos kalács egy igazán ízletes, és látványos ünnepi kalács. Bármilyen ünnepkor méltó dísze lehet az asztalnak, és egyben méltó finomsága is! Gesztenyepüré házilag Ki ne szeretné a jó öreg gesztenyepürét! Azonban a bolti mirelit püré az igazi ínyenceknek nem lehet elég! Készítse el saját gesztenyepüréjét, nem fog csalódni! Bejgli Karácsonykor még ma is fő édesség a diós és a mákos bejgli. A karácsonyi bejgli paraszti hagyomány. A diót rontás ellen fogyasztották, a mák a bőséget jelentette. Próbálja ki ezt az eredeti bejgli receptet, nem fogja megbánni!

Egészséges karácsonyi ételek I.

Egészséges karácsonyi ételek I.

Karácsony idején a keresztény és a pogány hagyományok jól megfértek egymás mellett. Az ételek közül a bab, lencse, borsó, a mák a bőséget jelentette, így került az asztalokra a mákos guba, a mákos kalács. A diót mindenféle rontás ellen ették, mondhatnánk, hogy szinte divatja volt a dióevésnek karácsony körül. A mézes sült alma az öröm és egészség forrása. A palócok az almát annyi szeletre vágták, ahány családtag volt, s mindenki evett belőle, ami egymás segítését jelentette. Szinte minden háznál sütöttek mézeskalácsot is. Az ünnepi asztalon a halnak is fontos a szerepe, mert a keresztény kultúrában Jézust szimbolizálja. Az ógörög nyelvben a Jézus Krisztus, Isten fia, Megváltó szavak kezdőbetűi egymás mellé téve így hangzanak: ichthisz, ami halat jelent. Több bibliai történetet is eszünkbe juttathat még a hal, s Jézus tanítványai közül Péter és testvére, András is halászok voltak. Magyar népi hagyomány szerint a halpikkely gazdagságot, bőséget jelöl.

Hirdetés
Egészséges karácsonyi ételek II.

Egészséges karácsonyi ételek II.

Karácsonyra készülve a háziasszonyok arra is gondoljanak, hogy családjuk az ünnepek alatt nem egy megfáradt, elgyötört nőt akar látni a fenyőfa mellett. Osszuk meg az előkészületek feladatait, vonjuk be a terítés, díszítés munkálataiba párunkat és a gyerekeket! Személyes példák alapján állítjuk, hogy szívesen készítenek számítógéppel vagy kézzel rajzolt karácsonyi étlapot, amit el is tehetünk emlékbe. Ha fehér szalvétát veszünk, akkor azt saját ízlésük szerint kiszínezhetik. Így ráéreznek a készülődés örömére. Hangulatossá varázsolhatjuk az ünnepi asztalt adventi koszorúval, gyertyákkal, saját készítésű díszekkel. Sokkal több örömet okoznak, mint az üzletben vásároltak. Használhatunk borostyánt, fagyöngyöt, fenyőgallyat, szalagokat. Engedjük szabadon fantáziánkat! Kicsi és nagy, fehér és színes gyertyákkal, mécsesekkel ilyenkor az egész lakást meghitté tehetjük.

Hagyományos karácsonyi menü

Hagyományos karácsonyi menü

A hagyományos ízek kedvelőinek ideális a pulykaaprólék levesből, kolozsvári töltött káposztából és diós-mákos bejgliből álló összeállításunk. Pulykaaprólék leves - Hozzávalók: 100 g pulykazúza, 1 db kisebb pulykaszárny, 200 g sárgarépa, 100 g petrezselyemgyökér, 80 g gomba, 100 g zöldborsó, 50 g vaj, 60 g liszt, 1 csomó zöldpetrezselyem, 1 dl tejszín, 1 tojássárgája, só, őrölt bors Elkészítése A pulykaszárnyról lefejtjük a húst, kockára vágjuk a zúzával együtt, megmossuk. A feldarabolt húsokat a csonttal együtt feltesszük főni, felforraljuk, majd pár percnyi forralás után leszűrjük, a húst leöblítjük és a leforrázott aprólékot hideg vízben feltesszük főni a csonttal együtt. Hozzáadjuk a vöröshagymát egészben, a megtisztított és kockára vágott zöldségeket, gombát, zöldborsót. Sózzuk, borsozzuk és lassú forralással puhára főzzük. Vajas petrezselymes rántással berántjuk, forraljuk, amíg a rántás ízét elforrja. Tálalás előtt a tojássárgáját elkeverjük a tejszínnel, és ezzel dúsítjuk levesünket. Ehhez a tojássárgájával elkevert tejszínhez előbb kevés forró levest merünk, és csak ezután adjuk a teljes tömeghez, tálaláskor a csontot kiszedjük. Betétje vajas galuska.

Karácsony - Mindmegette

Karácsony - Mindmegette

Mi kerüljön a karácsonyi menübe? Amerikai karácsonyi almáspite, Bajor karácsonyi stollen, Egybensült fokhagymás ponty, Finn karácsonyi mézes, Karácsonyi csokoládékenyér vagy Karácsonyi gyümölcsös pulykamell? Itt bármelyik karácsonyi étel receptjét megtalálja a hozzávalók listájával és az elkészítés pontos leírásával együtt.

Karácsonyi étkezés

Karácsonyi étkezés

A karácsony a keresztények szent ünnepe. A szokásokban és hiedelmekben az évkezdethez, a téli napfordulóhoz és Jézus születéséhez fűződő hagyományok egyaránt megtalálhatók. Az ünnepekben a keresztény étkezési kultúra számos eleme fellelhető. A karácsonyt megelőző időszak az advent, a készülődés ideje, amit általában a böjtösebb, szegényesebb ételek jellemeznek. Ez a böjt szenteste ér véget. A karácsonyi ünnepkörhöz hozzátartoznak a bőséges lakomák is, amelyek elemeiben fellelhetők a régi nemzeti hagyományok csakúgy, mint a nemzetek szokásainak keveredése, illetve a hagyományos mellett a modern - korszerű konyhatechnológia is. Az ünnepek alatt mindenki próbálja a legfinomabb menükkel elkápráztatni szeretteit, barátait, hiszen az étkezés a családi, valamint a társadalmi élet egyik szerves alkotója.

Hirdetés
Karácsonyi finomságok

Karácsonyi finomságok

A vitaminsziget.com útmutató az egészségük megóvásáért tenni akaróknak. Naponta frissülő írásainkban, enciklopédiánkban, tudástárunkban, szakértő rovatunkban sok érdekes témát boncolgatunk, különös figyelmet fordítunk arra, hogy az egészséget hasznos ötletekkel, tippekkel tegyük mindenki számára elérhetővé.

Karácsonyi fotós receptek

Karácsonyi fotós receptek

Mutasd meg mit tudsz a konyhában! Nemzetek konyhája, hazai ízek, diabetikus ételek. Házi receptek gyűjteménye fotókkal és részletes leírásokkal. Mit főzzünk karácsonyra halból, bárányból, csirkéből vagy malacból.

Karácsonyi koktélok

Karácsonyi koktélok

Almaboros puncs - Karácsony Hozzávalók: 2 közepes, piros héjú alma, 2l almabor, 1/2 bögre mazsola, 8 fahéjrúd, 2 teáskanál, egész szegfűszeg, 1/4 bögre citromlé, citromkarikák, narancskarikák Az almák magházát vágjuk ki, és szeleteljük 1 cm vastag karikákra őket. A szegfűszeget, a fahéjat, a mazsolát, az almakarikákat és az almabort tegyük egy vastag aljú lábasba. Forraljuk fel nagy lángon. A lángot vegyük takarékra és 5- 8 percig gyöngyöztessük, vagy amíg meg nem puhul az alma. A szegfűszeget vegyük ki. A narancs és citromkarikákat, a citromlevet adjuk a folyadékhoz. Öntsük egy üvegtálba a puncsot. Nagy bögrékbe merjük, jusson mindegyikbe almakarika, mazsola és citrom vagy narancskarika. Szervírozzuk kanállal. Kellemes Karácsonyi Ünnepeket! Banánlikőr - Karácsony Hozzávalók: 2 bögre tej, 1 nagy érett banán, feldarabolva, 1/2 bögre cukor, 1 evőkanál étkezési keményítő, 2 tojássárgája, 2/3 bögre sütőrum, 1/4 bögre csokoládéízű krémlikőr, 1 teáskanál vanília, 2 bögre behűtött tej és tejszín 1:1 arányú keveréke, Tejszínhab, Cukrozatlan kakaópor, 6 kandiscukor- pálcika, Egyébb kellékek: Vörös és/ vagy zöld szalag Egy turmixgépben keverjük simára a banánt és a tejet. A cukrot és a keményítőt vegyítsük össze egy közepes lábasban. A banános keveréket adjuk hozzá. Melegítsük időnként megkeverve közepes lángon. A tojás fehérjét tegyük egy kis tálba és adjunk hozzá 1/2 bögre tejet...

Karácsonyi recept gyűjtemény a finomlesz.hu-n

Karácsonyi recept gyűjtemény a finomlesz.hu-n

Válogass a finom Karácsonyi receptek között, és készítsd el őket. Hozzávalóként és kategóriánként is tudsz keresni a receptjeink között. A klasszikus receptek mellett, különlegességekkel is találkozhatsz. Sőt, ha receptet küldesz számunkra, azzal akár konyhai kiegészítőket nyerhetsz. Mindezt a finomlesz.hu-n, a finom receptek oldalán.

Karácsonyi receptek

Karácsonyi receptek

Szeretnél egy finomat főzni karácsonyra, de nem tudod eldönteni, hogy mi legyen az? A karacsonyi.sms-ek.info segít Neked a döntésben. Az oldalon különböző kategóriákba sorolva találhatsz recepteket, legyen az leves, húsétel, saláta vagy épp desszert. Nincs más dolgod, mint kiválasztani a leginkább tetsző ételt a részletes elkészítési javaslat segítségével pedig könnyedén elkészítheted.

Karácsonyi receptek

Karácsonyi receptek

Finom receptek - előételek - leves és egytálétel receptek - húsételek - pizzareceptek - vegetáriánus receptek - sütemények - desszertek - italok - saláták - savanyúságok - befőzés. Karácsonyi sütemények - finom koktélok.

Karácsonyi receptgyűjtemény

Karácsonyi receptgyűjtemény

A Karácsonyi receptgyűjtemény oldalon 105 recept közül válogathat e témában. Adventi csokis fenyők - hozzávalók: A tésztához: 30 dkg liszt, 25 dkg margarin, 12 dkg porcukor, 5 dkg darált dió, 1 tojássárgája, 1 citrom héja, csipet só. A tetejére: 10 dkg tortabevonó tejcsoki. Elkészítés: A hozzávalókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és 1 órát hűtőben pihentetjük. Félujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát, és fenyőfákat, csillagokat szúrunk ki belőle. Közepes tűznél 25-30 perc alatt készre sütjük. Miután kihűltek, tortabevonó csokival díszítjük úgy, hogy az oldalukra is jusson. Mielőtt a csoki megdermedne, kókuszreszelékbe mártjuk, de csak az oldalukat. A csillagokat csoki-csíkokkal díszítjük. Finom és mutatós sütemény, karácsonyfa-dísznek is megfelel. Jó pár nappal az ünnep előtt is megsüthető, sokáig eláll. További néhány érdekesség: Adventi mákos/diós koszorú, Albert csemege, Albert kocka, Angol karácsonyi piskótatorta, Angol karácsonyi sütemény, Ánizsos szív, Bejgli, Bejgli diótöltelék, Bejgli máktöltelék, Bejgli omlós-élesztős, Citromos kókuszkarika, Citromos szívek, Csillag alakú borkocsonya, Csokoládécsillag, Csokoládés függeszték, Csokoládés karácsonyfadísz, Csokoládés koszorúk, Diós barackos desszert, Diós grízes szelet, Diós-barackos praliné, Diós-mákos bejgli (2-2 rúd), Édes ajándék, Egyszerű mézeskalács, Évi teasüti, Fahéjas torta...

Karácsonyi reform sütemények

Karácsonyi reform sütemények

Karácsonyi reform sütemények Fahéjas keksz - hozzávalók: 120 g teljes kiőrlésű búzaliszt 80 g rizsliszt 80 g zabpehelyliszt 5 ek. karobpor 1 tk. őrölt fahéj 100 ml juharszirup (én 'agave szirupot' használtam) 4 ek. extra szűz olívaolaj 100 ml rizstej (vagy amennyi szükséges a tészta összegyúrásához, de nekem elég volt az 1 dl) 1/2 tk. tengeri só szezámmag Egy nagy tálban összekeverjük a liszteket, a karobport és a fahéjat, a sót, majd hozzáadjuk a juharszirupot és az olajat. Tésztává gyúrjuk annyi rizstej hozzákeverésével, hogy puha és sima tésztát kapjunk. Egy kicsit ragadós lesz, ezért esetleg érdemes két sütőpapír közé téve kinyújtani (nekem nem volt az, simán ki tudtam nyújtani). Nyújtsuk ki a tésztát egészen vékonyra (2-3 mm vastagságúra), majd egy derelyevágó segítségével vágjunk belőle rombusz formákat. Tegyük be a 180 fokra előmelegített sütőbe zsírpapíros tepsire téve a kekszeket, és süssük kb. 15-20 percig, amíg kicsit sötétedni kezd a tetejük. A sütőből kivéve kenjük be juharszirupba mártott ecsettel a kekszek tetjét és szórjunk rájuk szezámmagot. Kihűlés után kicsit megszórhatjuk még fahéjjal. További Karácsonyi reform sütemények az oldalról: Narancsos-kókuszos halmocskák (lakto-ovo) Diós-mákos tekercs, kifli Karácsonyi keksz

Tuti menü